Un incendiu ce a pus la grea încercare pompierii

de | 13/06/2016 | Fără categorie

Detaşamentului de Pompieri Roman au avut nevoie de trei autospeciale pentru a lichida un incendiu ce cuprinsese două locuințe din Roman.

Sâmbătă, 11 iunie ora 13:36, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat prin apel la „112”, că s-a produs o explozie la o locuinţă din municipiul Roman, strada Toma Stelian. Pe baza informațiilor primite, la locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că incendiul cuprindea o porţiune din acoperişul unei case, bunurile din bucătăria acesteia, locuinţa vecină în totalitate şi o porţiune din gardul ce delimitează cele două gospodării. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor proprietarului, în vârstă de 28 de ani, şi l-a transportat la spital. Exista riscul extinderii flăcărilor către alte două construcţii apropiate de zona incendiului, una aflată la mai puţin de doi metri de bucătăria afectată. Lupta pompierilor cu flăcările a durat două ore şi jumătate. Au ars: acoperişul unei case, pe o suprafaţă de aproximativ 20 m2, bunurile din interiorul bucătăriei, acoperişul celeilalte locuinţe, pe o suprafaţă de aproximativ 80 m2, bunurile din cele trei camere şi din pod şi o porţiune din gardul de lemn. Cauza probabilă a incendiului: scăpări de gaze combustibile care au explodat în momentul în care proprietarul a încercat să aprindă aragazul. La intervenţie au participat şi doi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.