În două zile, polițiștii nemțeni au confiscat 240 mc de material lemnos

de | 16/06/2016 | Fără categorie

În zilele de 14 și 15.06.2016, polițiștii Biroul de Combaterea Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Neamț, au organizat și desfășurat o acțiune comună cu Garda de Mediu, Garda Forestieră, Direcția Silvică și Inspectoratul Județean de Jandarmi.

În cadrul controalelor efectuate în Borca, Farcașa, Vânători Neamț, Poiana Teiului și Tazlău au fost verificate un 8 societăți comerciale cu profil de activitate exploatare, prelucrare și comercializare material lemnos și au fost controlate în trafic 22 de autovehicule ce transportau material lemnos. Polițiștii au constatat abateri de la legislația în vigoare și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoarea de 40.000 de lei, au fost dispuse măsurile de confiscare a 240,05 mc de material lemnos confiscat, din care 49,34 mc cherestea de rășinoase, 54,69 mc lemn de lucru, 26,85 mc lemn de lucru de fag, 5,35 mc lemn de lucru de stejar și 103,82 mc lemn de foc. Valoarea materialului lemnos confiscat este de peste 78000 lei.

Totodată, conform legii 171/2010, polițiștii au indisponibilizat un autovehicul folosit la transportul ilegal de material lemnos. În ziua de 14.06.2016, în jurul orei 06.00, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Târgu Neamţ au oprit în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos pe DN 15B pe raza localităţii Pipirig. Șoferul de 28 de ani era din Suceava și nu deținea aviz de însoţire pentru cheresteaua pe care o transporta, prin urmare i s-a confiscat cantitatea de 4,62 mc de cherestea în valoare de 2134 lei, care a fost dată în custodia reprezentanţilor Ocolului Silvic Pipirig, i s-a indisponibilizat autoutilitara și a primit o amendă în valoare de 2000 lei.

Vă reamintim că inroman.ro împreună cu JustitieCurata.ro a efectuat o anchetă cu privire la modul în care pădurele nemțene îngroașă conturile bancare din Arabia Saudită via Panama, articol pe carel îl puteți citi aici.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.