Pădurea Nemţişor, o pădure explozivă

de | 16/06/2016 | Fără categorie

Ieri dimineaţă, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a executat o misiune de cercetare în Pădurea Nemţişor, extinzând zona verificată pe parcursul celor două acţiuni similare din această lună. În urma activităţii de ieri, militarii au ridicat, de pe suprafaţa de 700 mp. verificată cu ajutorul detectorului de metale, zece lovituri de aruncător, şase proiectile explozive, şapte grenade de mână, opt focoase pentru lovituri de aruncător, un focos pentru proiectile şi 95 de cartuşe cal. 7,92 mm.

Elementele de muniţie au fost preluate în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă. Pentru a preveni eventuale evenimente nedorite, răniri sau chiar decese, ce ar putea fi produse de elementele de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea acestora:

  • Anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la „112”;
  • Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces;
  • Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.