Romașcanii au Consiliu Local nou și conducere veche

de | 24/06/2016 | Administrație, Local

Astăzi, 24 iunie, s-a întrunit pentru prima dată Consiliul Local (CL) în noua formulă, cea decisă de romașcani la ultimele alegeri locale. Aceasta a fost și ședința în care noul legislativ al orașului a fost validat, conform legii, în prezența subprefectului Gheorghe Neculae care, printre altele, a lăudat colaborarea dintre instituțiile administrative locale din Roman și Prefectura Neamț.

Ședința CL Roman a început cu o slujbă religioasă, după care s-a trecut la depunerea jurâmântului consierilor locali. Fiecare dintre aleșii locali a primit o insignă cu stema municipiului și deja celebra eșarfă mov. După ce toate formalitățile de validare ale noului Consiliu au fost îndeplinite, s-a trecut la propunerea și alegerea noului vechi viceprimar, Lucian Micu. Propunerea a venit din partea consilierilor PNL, cei de la PSD fiind de acord cu aceasta. Dacă ținem cont de acordul nominalizării, rezultatul pelegrinării consilierilor locali prin cabina de vot e ușor surprinzător: patru dintre ei au fost împotrivă.

După validarea CL, s-a aprobat numărul și componența comisiilor de specialitate pe principalele domenii de activitate. Astfel, Comisia de Buget – Finanțe este compusă din Leonard Achiriloaie (președinte), Iulia Havrici Tomșa (secretar), George Alexandru Bălan, Miluță Scutaru și Dragoș Viorel Moroșanu; Comisia de Urbanism și Administrare a Teritoriului este compusă din Lucian Ovidiu Micu (președinte), Dana Lăcrămioara Păiuș (secretar), Lucian Ioan Pascariu, Andrei Fron și Daniel Laurețiu Vasiliu; Comisia de Administrație Locală, Sport și Turism este compusă din Bogdan Costinel Andrieș (președinte), Ioana Roxana Iorga (secretar), Ilie Boloca, Petru Farcaș și Eusgen Pătrașcu; Comisia Cultură, Culte, Sănătate, Învățământ și Tineret este compusă din Daniela Suman (președinte), Mircea Beloiu (secretar), și Radu Cătălin Curpăn; Comisia Juridică este compusă din Constantin Ghica (președinte), Grațian Iacob Ștefan (secretar) și Constantin Holban.

În acest moment Romanul este un oraș cu un nou Consiliu Local, dar cu primar vechi – pentru că hotărârea judecătorească de numire a lui Laurențiu Leoreanu în funcția de primar încă era în faza de redactare, ulterior anunțându-se că validarea primarului se va face luni, 27iunie.

La final de ședință, aleșii romașcanilor au ciocnit un pahar de șampanie, nu înainte însă ca primarul Laurențiu Leorenu să-și exprime încrederea că „acest Consiliu va fi și mai bun decât cel precedent” și că „împreună vom lua deciziile cele mai bune, în interesul Romanului și a romașcanilor”.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.