Mihai Haivas și Imrom SA trimiși în judecată de DNA

de | 07/07/2016 | Fără categorie

Procurorii DNA Bacău au trimis în judecată firma Imrom SA Roman, dar și pe administratorul acesteia, Mihai Haivas. Într-un comunicat emis joi, 7 iulie, ”procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Mihai Haivas și SC Imrom SA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

Conform anchetatorilor, firma din Roman folosit documente false în cadrul contractului. ”La data de 30 decembrie 2013, între Primăria municipiului Bacău și o asociere formată din mai multe societăți printre care și SC Imrom SA, a fost încheiat un contract ce avea ca obiect un proiect finanțat din fonduri europene „Reabilitare infrastructura urbana zona I.L.Caragiale – Milcov – intersecție strada Letea din municipiul Bacău”. În acest context, inculpatul Haivas Mihai, în calitate de administrator al SC Imrom SA Roman, a determinat reprezentanții Primăriei municipiului Bacău să folosească fără vinovăție documente nereale în vederea accesării acestor fonduri. Concret, în cursul derulării contractului de lucrări inculpatul a întocmit și folosit documente din care reieșea în mod nereal constituirea unei garanții de bună execuție, ce au fost depuse de către Primăria Bacău la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și au avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei de 6.755.244,24 lei din bugetul Uniunii Europene, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatei SC Imrom SA”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Contactat telefonic, Mihai Haivas a spus că nu știe nimic și să întrebăm la DNA.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.