Elevii și studenții nu au unde munci

de | 15/07/2016 | Local

Elevii și studenții care vor să câștige un ban cinstit în Roman pe timpul vacanței de vară nu prea au unde lucra. La Agenția Locală a Forței de Muncă (ALOFM) Roman sunt disponibile doar trei oferte, de la un singur angajator. Numărul locurilor de muncă a fost sensibil mai mare pentru că, inițial, doi agenți economici au informat ALOFM Roman că fac angajări în perioada vacanței mari. La scurt timp, posturile vacante puse la dispoziție de unul dintre angajatori s-au ocupat, semn că în oraș sunt tineri dornici de muncă.

Doi agenți economici au comunicat locuri de muncă pe perioada vacanței pentru elevi sau studenți: unul în domeniul confecțiilor și unul în domeniul serviciilor, la servicii respectiv ospătari. Cele din confecții s-au și ocupat”, a afirmat Elena Chirilă, purtător de cuvânt al AJOFM Neamț. Astfel, au mai rămas disponibile doar trei posturi de ospătar, pentru cine consideră că poate lucra în domeniul alimentației publice. Reprezentanții AJOFM reamintesc angajatorilor că aceste angajări temporare beneficiază de sprijin din partea statului român. ”Este bine să știe agenții economici că în cazul în care angajează elevi sau studenți pe perioada vacanție, din bugetul asigurărilor de șomaj se primesc niște subvenții. Subvenția este de 250 de lei pe lună și se acordă în anumite condiții, respectiv agentul economic trebuie să se prezinte la sediul instituției noastre în termen de 30 de zile de la data angajării acelui elev sau student”, a precizat Elena Chirilă.

Conform legii, stimulentul financiar se acordă la cererea angajatorului, din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.