Mâine, polițiștii stau la trecerile la nivel cu calea ferată

de | 18/07/2016 | Județean

Polițiștii nemțeni vor derula marți, 19 iulie, o acțiune pe linia nerespectării legislației la trecerea la nivel cu calea ferată. Astfel, aceștia continuă acțiunile derulate în această perioadă privind verificarea participanților la trafic.

Spre exemplu, în perioada 11-17 iulie, polițiștii rutieri au acționat pe linia verificării legalităţii activităţii de transport public de persoane și pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate aceste vehicule. Astfel, circa 43 de polițiști au acționat zilnic pentru verificarea legalității transportului public de persoane efectuat prin curse regulate si ocazionale, activități ce au fost desfășurate împreună cu lucrătorii de poliție din mediul rural pe raza întregului județ. În urma activităților desfășurate, 804 de autovehicule au fost controlate în trafic, fiind aplicate 257 de sancțiuni contravenționale, dintre care 48 pentru încălcarea prevederilor privind transportul public de persoane, trei privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, iar restul la alte abateri săvârșite la regimul rutier.

Ca măsuri complementare aplicate, a fost reținut un certificat de înmatriculare pentru lipsa RCA. În această săptămână, acțiunile vor continua, în principal, pe cauzele generatoare de accidente la nivelul județului, iar mâine vor fi monitorizate trecerile la nivel cu căile ferate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.