Weekend plin pentru pompieri

de | 18/07/2016 | Rural

A vrut să verifice butelia și a dat foc la casă

Măsurile de siguranță despre care vorbesc pompierii atunci cînd manevrăm obiecte periculoase, așa cum este butelia pentru aragaz, nu sunt de neglijat. Un incendiu care a avut loc sâmbătă seară arată acest lucru. Evenimentul a avut loc în jurul orei 18.00, la o locuință din satul Cuci, comuna Bozieni. Proprietarul casei a vrut să verifice butelia și a făcut acest lucru cu o flacără, iar rezultatul a fost un incendiu care a curprins atât casa, cât și bucătăria de vară

Proprietarii au suferit atacuri de panică şi au fost asistaţi de paramedici, iar proprietarul a fost transportat la spital. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, în jurul orei 21:45. Au ars acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 130 de metri pătrați, bunurile din interior şi acoperişul bucătăriei de vară, pe o suprafaţă de aproximativ 35 de metri pătrați. La intervenţie au participat şi pompierii voluntari ai comunei, cu o autospecială.

Soț și soție, la spital. Incendiul le-a distrus gospodăria

Un incendiu izbucnit la o locuinţă din comuna Boghicea sâmbătă dimineață, cu puțin timp înainte de ora 9.00, a trimis în spital doi bătrâni și a distrus bunuri cu greu adunate în ani de muncă.

Imediat după apelul la 112, la locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman şi doi studenţi aflaţi în stagiul de practică la subunitate cu trei autospeciale de stins incendii, constatând că ardeau acoperişul casei, bunurile dintr-o cameră a acesteia, acoperişul anexelor gospodăreşti, dar şi o anexă din gospodăria vecină. Proprietarul casei, în vârstă de 78 de ani, care a suferit arsuri de gradul I la nivelul feţei, şi soţia, în vârstă de 75 de ani, au fost asistaţi de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportaţi la spital. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite după  mai bine de trei ore de luptă cu flăcările, în jurul orei 12:00.

Au ars acoperişul casei – pe o suprafaţă de aproximativ 180 de metri pătrați -, bunurile din bucătărie, acoperişul anexelor, pe o suprafaţă de aproximativ 130 de metri pătrați, bunuri dintr-o încăpere a anexelor şi magazia din lemn a vecinului, pe o suprafaţă de aproximativ șapte metri pătrați. Cel mai probabil, focul a pornit de la o bucată de material ce s-a aprins de la flacăra de aragaz.

Incendiu în miez de noapte

O femeie din Trifești a trecut prin clipe de spaimă în noaptea de vineri spre sîmbătă, după ce focul i-a cuprins una din camere. Incendiul pare să fi pornit de la un scurt electric al unui cablu cu izolație deteriorată, iar pagubele ar fi putut mult mai mari dacă nu ar fi existat intervenția pompierilor militari.

După apelul primit prin 112, la locul indicat s-au deplasat zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau bunuri dintr-o cameră. Proprietara, care a suferit un atac de panică, a fost asistată de paramedici, nefiind transportată la spital, întrucât a refuzat acest lucru. Pompierii au stins incendiul în scurt timp şi în limitele găsite. Au ars mobilierul, un televizor şi un laptop și s-a degradat lambriul din camera cuprinsă de incendiu şi o porţiune din lambriul camerei vecine, din cauza temperaturii.

Un alt incendiu la Bălușești

Pompierii romașcani au intervenit, pentru a treia oară la Bălușești, să stingă un incendiu, în mai puțin de trei zile. Al treilea incendiu a avut loc vineri seară, pompierii militari fiind solicitați să intervină în jurul orei 19.55.

Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la 112, că a izbucnit un incendiu în gospodăria unui localnic din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti, unde ardea un stog de fân. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD şi patru membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei cu o autospecială. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat fiicei proprietarului, în vârstă de 15 ani, care a suferit un atac de panică, dar care a refuzat transportul la spital”, precizează reprezentanții Insepctoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Forţele au stins incendiul după operaţiuni ce au durat două ore. A ars stogul de fân, fiind vorba de o cantitate de aproximativ zece tone. Cauza probabilă a incendiului a fost autoaprinderea.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.