După ce lucrările la exterior au fost finalizate de ceva timp, la mijlocul lunii august va fi gata interiorul corpului B al Colegiului Național ”Roman-Vodă”. Reprezentanții administrației locale spun că nu este exclus ca elevii să poată învăța în clădirea reabilitată încă din anul școlar 2016-2017. A rămas, însă, nerezolvată, problema mobilierului pentru sălile de curs. Iar chestiunea nu este minoră, întrucât această clădire are 25 de săli. Parte din aceste încăperi vor fi folosite pentru a fi amenajate laboratoare, parte vor fi săli de curs. Anticipând nevoia de mobilier, Primăria și CNRV au făcut o solicitare, prin Inspectoratul Școlar, către Ministerul Educației, pentru a primi fonduri care să acopere necesarul de mobilier pentru desfășurarea actului didactic. Solicitarea nu a fost încununată de succes, astfel că că se va apela la o soluție de rezervă.
”Am avut o întâlnire cu directorul instituției și cu administratorul și le-am sugerat să viziteze în această săptămână baza de materiale de la Liceul nr.1 și corpul de ateliere de la Roman-Vodă, de la corpul B, să vedem ce mobilier avem acolo, ce putem retușa, ce putem repara din ce este și ce mai are liceul și ce necesități ar fi ca să putem asigura, la un nivel măcar de calificativul bun, începerea anului școlar, urmând ca în fiecare an, pe urmă, să încercăm să mai rezolvăm din aceste probleme”, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Conducerea Colegiului are deja un plan de distribuire a sălilor, chiar dacă în clădirea recent reabilitată nu va fi mobilier de ultimă generație. Astfel, după ce corpul B va fi în totalitate funcțional, clasele primare și de gimnaziu ar urma să învețe în corpul D, clasele de liceu profil real ar învăța în corpul A, iar clasele de liceu profil uman ar învăța în corpul B.
”Vara asta ne vom ocupa să recondiționăm ce există. Să mai apelăm poate mă mai ajută, eu știu, colegii mei directori pe la alte școli, poate au o clasă mai puțin, nu au nevoie de mobilier, măcar cu împrumut să ne dea și nouă pentru la anul și, după aceea, vom mai vedea. Bucuria mea este că o să intrăm acolo”, a spus profesor Mihaela Tanovici, directorul CNRV.
0 Comentarii