Dezinsecție din avion în Roman

de | 20/07/2016 | Local

Primăria Municipiului Roman anunţă toţi locuitorii municipiului Roman faptul că în zilele de 21 şi 22 iulie, în intervalul orar 05.30 –10.00, se vor executa aviotratamente de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort.

”În perioada menţionată rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar, Primăria Municipiului Roman şi SC Flaicor Serv SRL sunt absolvite de orice responsabilitate. Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu substanţe omologate de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscrise în Registrul naţional al produselor biocide şi care fac parte din grupa III de toxicitate. Tratamentele se vor aplica în condiții corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, conform fişei de avizare a produsului, iar operaţiunile de dezinsecţie vor fi efectuate numai când condiţiile meteorologice le vor permite”, se precizează într-un comunicat al administrației locale.

Substanţele utilizate nu prezintă pericol pentru sănătatea populaţiei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.