Termizolarea blocurilor din Roman pe bani europeni, dificilă

de | 20/07/2016 | Local

La sfârșitul acestei săpătmâni, administrația locală va avea în posesie întreaga documentație tehnică pentru blocurile care urmează a fi izolate termic cu bani europeni. Dacă toate merg conform planului, primul proiect de termoizolare ar urma să fie depus la mijlocul lunii august. Cu toate acestea, dacă planurile inițiale ale Primăriei referitor la izolarea termică cu bani europeni cuprindea o listă foarte mare, reprezentanții administrației locale spun că este mult mai dificil să lucreze pe actualul exercițiu financiar decât pe cel din perioada 2007-2013.

Legislația și reglementările în sensul atragerii de fonduri europene de acest tip de investiții s-a schimbat numai în acest an de două ori, de la lansarea ghidului. Lucrurile sunt mult mai dificile decât în primul exercițiu financiar al Comisiei Europene 2007 – 2013, atunci când am făcut acele blocuri din zona hotelului. Lucrurile se mișcă mult mai greu și sunt mult mai dificil de realizat ca și metodologie de lucru”, spune primarul Laurențiu Leoreanu.

Primul proiect, ce va fi depus luna viitoare, va cuprinde zece blocuri din oraș, de pe străzile Anton Pann, Gloriei și Roman Mușat. Autorităile locale spun că și comunicarea cu romașcanii se dovedește a fi dificilă de multe ori. ”Mulți dintre ei, care și-au făcut o parte, nu doresc, trebuie să ai 50%+1 de acord în prima etapă, câte-odată în blocuri ai 50%+1 maxim care mai sunt prezenți. Mulți fiind plecați: unii la muncă, alții în concediu, alții cu diferite orice alte activități și de la ceilalți rămași îi foarte greu să-i ai pe toți într-un același spirit”, a precizat primarul.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.