Primăria vrea 6,5 milione de lei de la UE

de | 24/07/2016 | Local

Administrația locală vrea să amenajeze două noi parcuri în oraș cu aproximativ 6,5 milioane de lei, bani de la UE. Este vorba despre parcurile Zăvoi și Jora, pentru care s-au întocmit documentațiile tehnice.

Parcul Zăvoi ar urma să se desfășoare pe o suprafață de 70.622 de metri pătrați, în apropierea stadionului şi a ştrandului municipal. Administrația locală vrea să obțină 4.540.552,85 lei bani europeni, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului; alți 92.664,35 lei vor fi puși de la bugetul local, reprezentând contribuţia proprie de 2% din valoarea eligibilă a proiectului. Zona propusă spre amenajare va cuprinde drumuri cu parcări, trotuare, alei pietonale, piste pentru biciclişti, locuri de joacă, derdeluş pentru sănii, amenajări peisagistice, amfiteatru, gradene cu scenă și grupuri sanitare.

Parcul Jora va fi amenajat în apropierea malului stâng al râului Moldova, la marginea zonei construite, în vecinătatea Kaufland, într-o zonă cu suprafaţa totală de 12.812 de metri pătrați. Pe suprafața de aproape 13.000 de metri pătrați ar urma să se construiască alei pietonale, zonă pietonală pentru promenadă, piste pentru biciclişti, locuri de joacă, derdeluş pentru sănii, amenajări peisagistice și grupuri sanitare. Valoarea investiției a fost estimată la 1.979.037,88 lei, din care 1.939.457,12 lei finanţare nerambursabilă, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului și 39.580,76 lei alocare de la bugetul local.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.