Pensionarii nemțeni, dornici de vacanțe: doar două bilete libere din aproape 300

de | 27/07/2016 | Județean, Util

Casa de Pensii Neamț anunță că pentru a douăsprezecea serie de tratament balnear a anului, doar două bilete au rămas disponibile, din cele 288 pe care instituția le-a pus la dispoziție la unităţile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “TBRCM” SA, cât şi la alte unităţi cu care Casa Națională de Pensii a contractat servicii de tratament balnear.

Cele două bilete sunt pentru stațiunea Sângeorz și vor fi eliberate la cerere, celor care doresc să beneficieze de tratament balnear în luna august în această stațiune și îndeplinesc condițiile de acordare a unui bilet de tratament.

Pentru această a douăsprezecea serie, ce va avea intrare în staţiuni în perioada 9 – 11 august, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ a distribuit prin aplicaţie informatică un număr de 286 bilete, celor care au solicitat plecarea în staţiune în prima jumătate a lunii august 2016, cu condiţia ca staţiunile pentru care au solicitat tratament balnear să fie dintre cele alocate pentru repartizare. Lista cererilor aprobate poate fi vizualizată la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ cât şi pe pagina de internet a instituţiei www.pensiineamt.ro/bilete de tratament.

Durata unui sejur este de 16 zile, iar pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare – completată numai pe formularul aprobat – însoţită în mod obligatoriu de copie după act de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului. Cererea de acordarea trebuie înregistrată cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul. La momentul eliberării biletului, solicitantul trebuie să prezinte şi un bilet de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate (în copie, dar cu prezentarea originalului).

Pentru primele unsprezece serii ale anului 2016 au fost valorificate 2.715 bilete de tratament balnear, fiind înregistrate la această dată 7.365 cereri de acordare bilet de tratament balnear.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.