Recunoaștere pentru slujitori ai patriei

de | 27/07/2016 | Local

Un ofițer și un subofițer din cadrul Armatei Române au primit de la administrația locală plachete și diplome de recunoștință. Cei doi sunt acum cadre militare în rezervă și vor ieși la pensie atunci când vor îndeplini vârsta legală. Persoanele felicitate de administrația publică locală sunt plutonierul adjutant principal Gheorghe Bugan și colonelul Virgil Constantin Giugudean, fostul șef de Statul Major al Bazei 3 Logistică Zargidava.

”Aș vrea să înmânăm două diplome și plachetă pentru două persoane care au activat în municipiul Roman cu maximă responsabilitate, cu sprijin ori de câte ori a fost nevoie pentru autoritatea publică locală. Două persoane care au desăvârșit activitatea în cadrul sistemului de apărare național și, care, de asemenea, au fost apreciate și premiate de Diviza Getica. În același timp și noi, Primăria municipiului Roman, Consiliul Local al municipiului Roman dorește să vă acorde diplomă de merit, cu recunoștință și apreciere din partea autorităților administrației publice locale pentru profesionalismul și abnegația dovedite în întreaga activitate desfășurată”, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Cel care a primit diplomele a fost Gheorghe Bugan, colonelul Giugudean neputând răspunde invitației Primăriei municipiului Roman.

plutonier adjutant principal Gheorghe Bugan

plutonier adjutant principal Gheorghe Bugan

Conform legii, cadrele militare în rezervă sunt militari profesioniști care au încetat raporturile de serviciu cu Ministerul Apărării Naționale, care se află în evidența acestui minister și au obligația de a îndeplini îndatoriri militare, în raport cu nevoile armatei, în situațiile și condițiile prevăzute de lege. Cadrele militare în retragere sunt persoane care dețin grad de ofițer, maistru militar sau subofițer și care, potrivit legii, nu mai pot fi chemate sau rechemate pentru îndeplinirea îndatoririlor militare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.