Areti va dansa la Atena

de | 27/07/2016 | Local

Ansamblul de dans Areti va pleca la Atena, în luna septembrie. Areti va reprezenta Comunitatea Elenă din Roman la Festivalul Elenismului din România, festival care va avea loc în capitala Greciei.

Ansamblul de dans Areti, opera coregrafului Mihai Păduraru și a managerului Aurica Țura, va pleca spre Grecia în a doua decadă a lunii septembrie. Însă, înainte de Festivalul Elenismului dansatorii vor merge la un alt festival, care va avea loc la Sighișoara.

”Noi acum ne pregătim în mod deosebit pentru că în perioada 20 -21 august suntem invitați la acel festival internațional ProEtnica Sighișoara, unde vom susține repertoriul nostru. Iar între 22 și 25 septembrie vom avea fericita ocazie ca festivalul Elinismului din România să fie prezentat în Atena, pe arena Teatrului Dora Stratou. Ceea ce va fi o mare bucurie, atât pentru noi cât și pentru formație, care de-abia așteaptă să se vadă pe această scenă, în costume noi”, a afirmat Boris Cepalis, președintele Comunității Elene din Roman.

Ansamblul Areti a primit în dar două feluri de costume populare grecești. Costumele au fost aduse din Grecia, la inițiativa lui Dragoș Zisopol, președintele Comunității Elene din România și sunt specifice zonelor Salonic și Kefalonia.

Ansamblul de dans Areti este parte a istoriei post-decembriste a Romanului, fiind unul dintre ambasadorii municipiului în țară și peste hotare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.