Bravo lor! Copiii instituționalizați din Neamț l-au impresionat pe Cioloș

de | 28/07/2016 | Județean

Gestul copiiilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, de a dona bani din alocația lor pentru achiziția operei ”Cumințenia Pământului”, l-a impresionat pe primul-ministru Dacian Cioloș. După ce presa a făcut publică povestea copiilor care au strâns bani din alocații pentru opera lui Bâncuși, reprezentanții DGASPC Neamț au fost contactați de membri ai Cancelariei primului-ministru și au fost invitați la Palatul victoria, la o întâlnire cu Dacian Cioloș.

Întâlnirea cu premierul a avut loc joi, 28 iulie și la aeasta au participat 50 de copii din cadrul DGASPC. ”A fost o întâlnire senzațională, emoționantă și care ne-a încântat pe toți. Suntem foarte bucuroși că gestul copiilor a fost apreciat chiar de primul-ministru al țării”, a spus Magda Vasilache, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamț.

Dacian Cioloș a fost fermecat, la rândul său, de copiii care au dăruit din puținul lor.  ”Am vorbit astăzi cu un grup de copii și tineri din Neamț despre implicarea voluntară, grija față de semeni și solidaritate, valori la care noi, românii, am rezonat dintotdeauna. Am vrut să le mulțumesc personal pentru inițiativa de a dona în beneficiul operei lui Brâncuși, Cumințenia Pământului, să le strâng mâna și să le spun că, indiferent care sunt planurile lor de viitor, să aibă curaj și încredere în forțele proprii. M-a emoționat și mesajul scris pe tabloul ce mi l-au oferit: „Cumințenia Pământului suntem noi.” Am înțeles că spiritul liber, creativitatea și determinarea sunt atributele generației lor. Gestul pe care l-au făcut este o adevărată inspirație pentru noi toți”, a scris premierul pe Facebook.

copii DGASP Ciolos 6

Pentru ca experiența să fie cât mai plăcută, copiilor li s-a asigurat transportul, o noapte de cazare în București și mesele de peste zi. Aceștia au mers, miercuri, la Muzeul Băncii Naționale a României și au admirat opera lui Constantin Brâncuși, iar ghid le-a fost chiar Corina Șuteu, ministrul Culturii.

Despre donația copiilor pentru Cumințenia Pământului, inroman.ro a scris aici. De altfel, înRoman.ro a susținut de la început – și susține în continuare – demersul Guvernului pentru achiziționarea operei lui Brâncuși: înRoman.ro oferă spațiu publicitar pentru orice firmă ce face dovada că a donat cel puțin 100 de euro în unul din conturile puse la dispoziție de Ministerul Culturii. Spațiile publicitare dedicate campaniei vor fi atât pe prima pagină cât și în paginile interioare (articole), vor fi banere cu dimensiunea de 300×250 px iar fiecare participant la campanie va primi 50.000 de vizualizări.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.