Lucrări pe E85, la intersecția cu drumul spre Tămășeni

de | 28/07/2016 | Rural, Util

După ce au atras atenția autorităților cu privire la intersecția drumului european E85 cu drumul ce duce spre Tămășeni, intersecție în care au avut loc numeroase accidente cu victime, consilierii locali de la PACT Tămășeni au cerut informații certe referitoare soluțiile pentru acea zonă.

Liderul PACT Tămășeni, Octavian Pârțac,a mers joi, 28 iulie, în audiență la reprezentanții Poliției Rutiere Neamț. ”Am vrut să aflu care este poziția Poliției Rutiere Neamț în privința numeroaselor accidente ce s-au petrecut în ultima vreme la intersecția Drumului Județean 201C cu Drumul European E85. Mi s-a prezentat un document datat 25 iulie, prin care Poliția a solicitat administratorului drumului, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, să refacă marcajele și să creeze o bandă de stocare (decelerare) în această intersecție. În acest document erau descrise și accidentele care s-au produs în decursul ultimelor săptămâni. Așadar, „mingea” e acum în terenul DRDP Iași. Am sunat și la DRDP și am vorbit cu domnul Siminicescu Dan care a confirmat primirea respectivei solicitări și mi-a transmis că urmează ca ea să fie supusă aprobării până la finele săptămânii viitoare”, a scris Octavian Pârțac, într-o postare publică.

Demersul lui Octavian Pârțac nu este unul solitar. Primarul comunei Tămășeni, după sesizări anterioare, a fost înștiințat de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași că, până la sfârșitul lunii august, porțiunea de drum E85 de la ieșire din Roman până la sensul giratoriu de la Castelul de Apă urmează să fie reasfaltat, iar la intersecția cu Tamaseniul – creată bandă de decelerare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.