Poftiți la bâlci!

de | 28/07/2016 | Administrație, Local

Astăzi s-a deschis oficial bâlciul de la Roman, în prezența primarului Laurențiu Leoreanu, a șefului Direcției Administrația Piețelor-Obor-Bazar – Doinița Maftei și a unei părți a Consiliului Local. Evenimentul a început cu un tur efectuat de primarul orașului, tur în care a inspectat amenjarea bălciului și a primit explicații la soluțiile de amenjare adoptate. În acest moment sunt instalate majoritatea utilajelor de divertisment și a teraselor, de sâmbătă urmând a se instala corturile comercianților. În acest an, aceștia nu mai au voie să-și instaleze corturi sau tarabe pe spațiul public de pe strada Renașterii, dar dacă vor, totuși, să amenajeze spații din afara zonei pregătite pentru ei, o pot face în curțile oamenilor. Administrația Piețelor a rezervat pentru comercianți partea de sud și de est a bazarului și a închiriat o suprafață de 1.500 de metri pătrați în curtea Hidroterm. „Astfel avem o locație mult mai aerisită și avem o bună asigurare a accesului la toate părțile acestui eveniment a mașinilor de intervenție”, a declarat Laurențiu Dan Leoreanu.

Balci 2016 05

Mai multă siguranță

Anul acesta, administrația locală a marjat mai mult pe siguranță. „Cu toții trebuie să avem atenția mărită, mai ales că tot ceea ce este conjuctură europeană, națională și regională ne determină să dăm dovadă de atenție ridicată”, a precizat Laurențiu Leoreanu. În acest scop dispozitivul de siguranță va fi mărit și adaptat în permanență la fluxul de oameni din locație, paza fiind asigurată atât de echipaje îmbrăcate în uniforme cât și de echipaje îmbrăcate civil.

Eveniment cu profit

Legat de cât de profitabil pentru Roman este bâlciul anual, primarul Laurențiu Leoreanu a declarat că cheltuiala a fost una „minimală”, cea mai mare fiind cea de 15.000 lei dați spre închirierea spațiului de aparține Hidroterm și că până în acest moment s-a încasat în jur de 115.000 lei, Primăria Roman estimând un beneficiu de cel puțin 100.000 lei. Cu profitul obținut, primarul și-a declarat intenția de a reamenja interiorul și de a repara acoperișul Halei Centrale.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.