Ministrul Muncii verifică salariile bugetarilor

de | 01/08/2016 | Util

În cadrul unei întâlniri ce a avut loc între primarii membri ai Asociației Municipiilor din România (AMR) și Dragoș Pâslaru, ministrul Muncii, reprezentanții administrației publice locale au cerut salarii decente pentru funcționarii publici și o grilă de salarizare echitabilă. Discuția între primari și ministrul Ministerului Muncii a avut loc săptămâna trecută, în cadrul ședinței Comitetului Director a AMR. Primarii se plâng că actuala grilă de salarizare alungă oamenii buni din sistemul de stat.

”Trebuie să aibă loc o așezare a acestor salarii, pentru că toate aceste măriri heirupiste nu pot decât să creeze dezechilibre în sistemul de salarizare bugetar. Am solicitat acest lucru și ni s-a promis că, până în luna septembrie se vor colecta toate datele, de la toate primăriile, privind tipurile de salarizări și cuantumul salariilor, pentru a se vedea foarte clar o platformă de lucru, iar prin octombrie- noiembrie, să avem deja un draft despre ceea ce înseamnă echilibru. S-a promis că se încearcă și mai repede, noi am dorit ca lucrurile să înceapă să se așeze, pentru că deja trenează de prea mulți ani”, a afirmat Laurențiu Leoreanu, membru în Comitetul Director al AMR.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.