Dezbatere publică pentru fântâna arteziană din centrul orașului

de | 01/08/2016 | Local

Fântâna arteziană din centrul municipiului Roman, din fața sediului Primăriei, va avea o nouă înfățișare. Reabilitarea este dorită de administrația publică locală din cauza pierderilor de apă ce se înregistrează și pentru că piesele pentru mentenanța obiectivului nu se mai găsesc în comerț.

Dorim reamenajarea fântânii arteziene din fața Primăriei. Drept pentru care am propus să analizăm și să achiziționăm de pe SEAP un proiectant care ar putea să vină cu o soluție astfel încât să putem elimina mai multe din pierderile pe care avem, rețelele fiind foarte vechi, pompele, care sunt foarte multe, fiind un sistem destul de vechi, fântână construită din anii ‘80. Peste 8 pompe asigură funcționarea ei, plus ghiuzele, jeturie care nici nu se mai practică, nu se mai găsesc în comerț. Am colectat cam tot ce a fost prin țară, prin depozite ca să putem asigura funcțonarea și pe perioada următoare. Ne propunem să lansăm câteva propuneri în dezbatere publică și, în funcție și de opțiunea cetățenilor, să putem să ajungem la o idee constructivă, bazată pe o funcționalitate optimă, adică frumoasă și ușor de întreținut. Dorim ca noul design al fântânii să poată intra în dezbatere publică anul acesta, iar anul viitor să realizăm lucrarea”, a precizat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Despre cum știu o parte dintre romașcani să aibă grijă de fântâna arteziană din centrul orașului vă vom arăta marți, 2 august.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.