Primăria Roman ia model de la Cioloș: „Spune-ne ce să simplificăm!”

de | 01/08/2016 | Local

Administrația publică locală a luat modelul Guvernului Cioloș și vrea să taie din hârtiile de care au nevoie romașcanii, la acest moment, în relația cu Primăria sau cu instituțiile subordonate. Campania începe astăzi și fiecare cetățean poate trimite propuneri printr-un simplu email.

”Nu este o idee nouă, este o idee tranferată de la Guvern, a premierului Cioloș, cu Comisia de tăiat hârtii; iată că de azi lansăm și noi o nouă campanie: ”Spune-ne ce să simplificăm!” se numește campania noastră, o inițiativă de debirocratizare a administrației publice locale prin preluare, în mod constant a sugestiilor de la publicul larg. Inițiativa comisiei locale de tăiat hârtii – Comisia de Coordonare, Îndrumare și Monitorizare (SCIM), care se ocupă din Primărie cu acest lucru, are ca principal obiectiv implicarea în mod direct a cetățenilor pentru a obține o acțiune mai eficientă a interacțiunii dintre administrație și cetățeni. În acest sens, pe site-ul Primăriei Roman – www.primariaroman.ro – va fi lansată o secțiune cu scopul de a colecta și centraliza propunerile transmise de cetățeni”, a precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

Administrația locală nu va putea acționa în cadrul unei autonomii totale, așa cum poate face Comisia de tăiat hârtii de la nivelul Guvernului, fiindcă tot ce se vor realiza ca urmare a acestei campanii va trebui să respecte legislația în vigoare. ”Mă refer la partea de cereri, mă refer la partea de formulare, alea care sunt tip și prin lege, sigur că nu avem competență sau nu avem puterea să intervenim, dar poate sunt anumite lucruri, și din punct de vedere al fluxurilor, sau din punct de vedere a accesibilității și oamenii pot să vină cu anumite propuneri pentru că, știți, câteodată, din cauza pădurii nu vezi copacii. Fiind în interior, nu întotdeauna ai cea mai bună perspectivă”, a adăugat edilul.

Toate propunerile și sugestiile referitoare la simplificarea relației Primărie – cetățean pot fi trimise pe adresa de e-mail: simplificare@primariaroman.ro. Autoritatea locală speră să poată elimina, în urma acestei campanii, parte din documente solicitate pentru rezolvarea unei probleme, dar și traseul parcurs de contribuabil pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.