O nouă linie de gardă la chirurgie

de | 02/08/2016 | Local

Conducerea Spitalului Roman vrea să înființeze o nouă linie de gardă pe chirurgie. Pentru acest lucru este nevoie de aprobarea Ministerului Sănătății, dar un medic în plus ar însemna o tratare mai rapidă a pacienților.

O linie o avem, linia de chirurgie generală, și vrem ca a doua linie să fie linia de ortopedie-traumatologie. De ce este necesar acest lucru? După cum bine știți, există posibilitatea ca într-o gardă să avem un accident de ciruclație, atunci medicul de gardă pe chirurgie să fie blocat două, trei, patru sau mai multe ore în sala de operație. În acest timp, pacienții care sunt în Centrul  de Primiri Urgențe și așteaptă, pacienții cu patologie chirurgicală sau patologie traumatică sunt nevoiți să aștepte până când medicul iese din sală”, a afirmat dr. Oana Onu, purtător de cuvânt la Spitalul Municipal de Urgență Roman.

Noua gardă pe chirurgie reprezintă doar una dintre măsurile ce se vor lua la Spitalul Roman pentru îmbunătățirea activității, în special în ceea ce privește Centrul de Primiri Urgențe, începând cu această lună.  Alte măsuri se referă la angajarea a trei asistenți in plus în CPU și o deschidere mai mare față de presă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.