Operațiunea „Sezonul Estival” continuă

de | 02/08/2016 | Județean

Polițiștii din Neamț sunt în plină operațiune „Sezonul Estival”. Inspectoratul de Poliție Județean Neamț a acționat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice pe perioada sezonului estival 2016. La acțiunile organizate au participat poliţişti din mai toate departamentele: ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea în dispozitivele de ordine și siguranță publică au fost angrenate și efective de jandarmi.

În perioada 15 – 28 iulie a.c., au fost constatate 266 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură) iar 44 de persoane au fost surprinse în flagrant delict. Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 113 de persoane, iar față de 3 dintre acestea au fost dispuse măsuri preventive. Totodată, în această perioadă au fost depistate trei persoane urmărite la nivel național. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 2801 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 721.720 de lei. Poliţiştii au intervenit la 731 de sesizări prin 112 şi au aplicat 493 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 2174 de sancţiuni ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 629 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 6 pentru consum de alcool. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 101 de permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool iar 29 pentru viteză şi au retras 33 certificate de înmatriculare.

Pentru petrecerea unui Sezon Estival 2016 în siguranță, polițiștii vă recomandă:

  • pe litoral sau la munte, indiferent unde vă petreceți vacanța, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi escroci!
  • nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate! Învăţaţi-vă copiii că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră! Când parcați autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.