Inconștiență: au dat foc miriștii în zi de cod galben de caniculă

de | 03/08/2016 | Rural

Metoda curățirii suprafețelor întinse se teren prin ardere se prectică de mult timp. Unii dintre cei care vo să pregătească în acest mod terenul pentru cultura de toamnă nu mai țin cont de nimic, însă, atunci când se apucă de treabă. Într-o singură zi, pompierii romașcani au intervenit la trei incendii de miriște, toate cauzate de focul deschis în spații deschise.

Prima alarmă a fost la 10.49, cînd s-a anunțat un incendiu de vegetaţie uscată în vecinătatea cimitirului din comuna Horia. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii şi un membru al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătrați. La întoarcerea din misiune, la aproximativ un un kilometru de zona unde au acţionat, pompierii au observat un alt incendiu de vegetaţie, pe care l-au stins în scurt timp şi în urma căruia a ars vegetaţie, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătrați. La această intervenţie o participat şi un pompier voluntar din comună.

Luni seară, la ora 20.50, dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la 112, că a izbucnit un incendiu de mirişte pe un teren din municipiul Roman, pe strada Izvoarelor. La locul indicat s-au deplasat zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Roman cu două autospeciale de stins incendii. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia ars mirişte, pe o suprafaţă de aproximativ un hectar.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.