Șoferi opriți cu stâlpi

de | 03/08/2016 | Local, Util

După ce, în urmă cu două luni, s-au montat limitatoare de viteză pe strada Dimitrie Cantemir, autoritățile au luat o nouă măsură pentru a proteja casa din intersecția cu Griviței, zonă în care s-au produs multe evenimente rutiere. Acum s-au montat patru stâlpi ce îngrădesc trotuarul și protejează curtea în care au ”parcat”, fără voie, mulți șoferi.

Acolo unde s-a întâmplat accidentul a fost doamna la mine în audiență și am găsit, sperăm noi, o metodă care ține mai puțin de siguranța rutieră aflată în reglementările clasice și e o invenție, să spunem, de stare… de situație de urgență acolo și am montat stâlpii metalici pentru cine va intra acolo clar că va fi ruptă mașina complet și pe deasupra și pe dedesubt. Așa că e riscul lui, sunt băgați circa 80 de centimetri în pământ, betonați, și-om vedea ce se întâmplă”,a spus Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Grivitei stalpi de protectie large

Pe trotuarul protejat de cei patru stâlpi se pot vedea și acum urmele ultimului accident rutier din intersecția cu pricina. După cum înRoman.ro a scris aici, unul dintre accidentele cele mai spectaculoase a avut loc chiar în vinerea mare, înaintea sărbătorii paștelui la creștinii ortodcși. Atunci, o mașină a aterizat, practic, pe țeava de gaz din curtea respectivă și a pus în pericol toată zona, iar intervenția pompierilor și a polițiștilor a fost una extrem de dificilă.

În zonă există și o oglindă rutieră, indicatoare care arată cine trebui să acorde și cine are prioritate. Toate aceste elemente, însă, nu au fost suficiente pentru a preveni accidentele.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.