Au confundat fântâna arteziană cu un coș de gunoi

de | 03/08/2016 | Local

Periodic, fântâna arteziană din fața sediului Primăriei Roman trebuie curățată, lucru logic și normal pentru o funcționare corectă, jeturile de apă „culegând” particulele de praf din aer, praf care se adună pe fundul fântânii în cantități care fac necesară curățirea. Din păcate, însă, curățarea ei se face mai des decât ar trebui din cauză că unii romașcani nu dau dovadă de simț civic.

La ultima curățare, spre exemplu – acțiune ce a avut loc săptămâna aceasta -, din fântâna arteziană s-au scos papuci, doze de bere, PET-uri, jucării stricate, articole de îmbrăcăminte, chiar și cărămizi. Toate aceste obiecte fac ca funcționarea fântânei să fie pusă în pericol, multe dintre componentele ei putându-se defecta în contact cu unul dintre aceste obiecte. De altfel, nu e pentru prima dată când angajații Primăriei „colectează” tot felul de obiecte din fântână, semn că unii romașcani confundă fântâna arteziană cu un mare coș de gunoi.

La începutul acestei săptămâni, reprezentanții administrației publice locale au anunțat că au în plan să reamenajeze complet acest obiectiv. Dacă tot se va face o investiție din bugetul local, nu ar fi de bun-simț să o și păstrăm în bune condiții? În esență, este vorba de banii noștri, nu ai altora.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.