Consiliul Județean „veghează” drumuri ce nu-i aparțin

de | 08/08/2016 | Județean

Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, susține că o parte din tronsoanele de drumuri naționale ce trec prin Neamț vor fi reabilitate. Acesta este hotărât să ”monitorizeze” ca investițiile să se realizeze în perioada următoare. O implicare pe partea de infrastructură rutieră este oricând bine-venită. Doar că atribuțiile în ceea ce privește lucrările pe drumurile naționale aparțin Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri naționale din România (CNADNR), respectiv Direcțiilor regionale și Secțiilor județene subordonate CNADNR.

”Niște tronsoane foarte importante de drumuri din județul Neamț, care aparțin de drumurile naționale, vor intra în reabilitare. Acestea fiind: drumul național care leagă coada lacului – Poiana Teiului – până la granița cu Suceava, drumul național de la ieșirea din Tîrgu Neamț până la granița cu Suceava, la Boroaia, terminăm de modernizat drumul național care leagă Piatra-Neamț de Roman, drumul național de la Tîrgu Neamț la ieșirea din județul Neamț, la granița cu Iași, la Timișești și va intra într-un program de reabilitare drumul național Bicaz-Lacul Roșu și Roman-Vaslui. Cred că sunt niște tronsoane de drum foarte importante din județul Neamț, care nu au mai fost reabilitate de mulți ani, de foarte mulți ani, zeci de ani, dacă pot să spun și mă bucur că cei de la drumuri naționale au înțeles nevoile județului Neamț în ceea ce înseamnă infrastructura rutieră care ține de drumurile naționale. Vom monitoriza foarte atent ca aceste investiții să se întâmple și, până la sfârșitul lunii septembrie să avem terminate aceste investiții care țin de drumurile naționale”, a spus Ionel Arsene, președinte CJ Neamț.

Sperăm ca președintele CJ Neamț să fie la fel de atent și dornic de implicare și în ceea ce privește drumurile județene, cele de care trebuie să aibă grijă și pentru modernizarea cărora poate, conform legii, să propună proiecte de hotărâre prin care consilierii județeni să aloce bugete.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.