Dosare penale pentru că s-au urcat băuți la volan

de | 08/08/2016 | Județean

Șapte conducători auto s-au ales cu dosare penale după ce au fost trași pe dreapta de polițiștii rutieri. S-a întâmplat la sfârșitul de săptămână trecut, iar cei mai mulți șoferi – trei la număr – sunt acum acercetați penal din cauză că s-au urcat băuți la volan.  Alți doi erau șoferi fără permis, iar un alt conducător auto a fost prins  la volanul unui autoturism neînmatriculat.

”Conducătorii auto au fost depistați pe raza localităților Piatra-Neamț, Roman, Horia, Gherăești, Cordun și Hangu. În cazurile conducătorilor auto depistați în trafic sub influența băuturilor alcoolice, cea mai mare valoare rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Totodată, polițiștii au indetificat sâmbătă, 6 august, un bărbat de 52 de ani, din Gherăești, care, în aceeași zi, a  luat un autoturism fără acordul proprietarului și l-a condus, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Persoana este cercetată pentru furt în scop de folosință, iar polițiștii i-au reținut acesteia permisul de conducere pentru săvârșirea contravenției de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului. Fiind vorba de o contravenție, înseamnă că persoana a avut o alcoolemie sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.