Duminică, spectacol de folclor la Roman

de | 09/08/2016 | Local

A zecea ediție a Festivalului interjudețean de folclor ”Costică Matei Creangă” se va desfășura duminică, la Roman, în două părți. Prima dată, artiștii de muzică populară vor evolua pe scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pe seară, distracția se va muta în ștrand. Această a zecea ediție a Festivalului va însemna, totodată, și lansarea ansamblului umanitar ”Mărul de lângă drum”, format din 13 soliști.

afis festival muzica populara

”Este un ansamblu umanitar pentru că cei pe care îi vedeți dumneavoastră pe afiș, atunci când prestăm niște servicii cultural-artistice la administrații locale, la primării, când mergem noi mai facem și acte de caritate, pentru că noi avem un protocol de înțelegere cu Fundația Umanitară Pacea, cu care colaborăm și fundație care face parte din comitetul de inițiativă; și atunci, în localitățile cu probleme deosebite noi facem niște cadouri la oamenii care se află în situații precare din punct de vedere material. Un alt punct din fundație este de ajutorare a persoanelor care au slujit folclorul autentic de-a lungul anilor și acum se află într-o situație delicată material”, a afirmat Costică Matei Creangă, organizatorul Festivalului de Folclor.

Costică Matei Creangă spune că a vrut ca evenimentul să fie organizat și în ștrand, ca o modalitate de a arăta aprecierea față de investiția făcută. „Este Ziua Marinei și avem o parte a spectacolului în Casa de Cultură și una în ștrand, pentru ca să cinstim și noi Ziua Marinei. Colegilor mei eu le-am trimis niște secvențe din ștrand și ei au spus: Domnule, este un ștrand la nivel european, și venim. Vin fără plată, deci este o muncă onorifică”, a precizat organizatorul.

Așadar, iubitorii de muzică populară pot aculta artiștii ansamblului umanitar Mărul de lângă drum duminică, 14 august, la Casa de Cultură a Sindicatelor Roman, la ora 13.00 sau în ștrand, începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă la ambele spectacole.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.