Unul din cinci romașcani s-a programat online

de | 09/08/2016 | Local, Util

Programarea online pentru obținerea unei noi cărți de identitate este posibilă din luna aprilie. De atunci, numărul celor care au apelat la această metodă a crescut simțitor cu fiecare săptămână. Iar săptămâna trecută, unul din cinci cetățeni care și-au schimbat cartea de identitate au apelat la sistemul online.

”În perioada 1-7 august, Direcția locală de evidență a persoanelor, respectiv Biroul de eviență a persoanelor Roman a organizat următoarele activități: au fost primite la ghișeu 504 cereri pentru eliberarea de cărți de identitate, au fost produse 504 și au fost eliberate 347. Cu privire la cererile primite, vă pot menționa faptul că prin programarea online au fost 101 solicitări și ne bucură faptul că cetățenii au ales să utilizeze acest sistem care-și dovedește utilitatea, degrevând activitatea de la ghișeu și permițând obținerea documentelor într-un timp mult mai rapid și fără un disconfort”, a precizat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.

Programările se fac la adresa https://primariaroman.agentiawebmagnat.ro/programare-carte-identitate.html. Programarea se poate face foarte simplu în doi pași:

  • în primul pas selectați o dată și un interval orar disponibil,
  • în al doilea pas completați datele de identificare și rubricile uni formular.

După completarea celor doi pași veți primi un număr unic de identificare, care va fi corelat cu CNP-ul astfel încât fiecare persoană va fi primi doar un număr de înregistrare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.