Weekend prelungit în siguranță. Unde vă întâlniți cu polițiștii

de | 12/08/2016 | Util

Circa 370 de polițiști vor asigura climatul de ordine şi siguranţă publică, în acest week-end, când vom sărbătorii Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei.

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și în baza unui plan național, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț a dispus ca 369 de polițiști să fie în stradă, în acest week-end prelungit.

În perioada 12 – 15 augut, zilnic se vor afla la datorie 168 de poliţişti de la ordine publică, 125 de la rutieră, 17 de la transporturi, precum și cei din cadrul structurilor de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În aceste zile, poliţiştii nemțeni vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase și evenimentele cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei în Portul Bicaz, la care se estimează că va participa un număr mare de persoane.

Manifestări religioase de amploare vor fi organizate la Mânăstirea Văratec, în localitatea Crăcăoani, cu ocazia hramului lăcașului de cult, cât și de zilele comunelor Moldoveni și Cordun.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 125 de poliţişti rutieri vor acţiona prioritar pe drumuri naţionale, DN 2, DN 15 (tronsonul de drum Piatra Neamț-Bicaz), DN 15B (Târgu Neamț-Pipirig), DN 15C (Piatra Neamț-Târgu Neamț), DN 12C (tronsonul de drum Bicaz-Lacul Roșu) utilizând, în medie, zilnic 14 aparate radar. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către Barajul Bicaz, Lacul Roșu și Mănăstirea Văratec.

Totodată, poliţiştii de la transporturi vor acţiona pe patru trenuri de călători, în staţiile de cale ferată, în autogări şi în portul Lacului de acumulare Bicaz.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.