Dializă la ATI

de | 15/08/2016 | Local

Pacienții care vor ajunge la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal de Urgență Roman vor putea face dializă. Este vorba despre dializa necesară în momente critice, cînd intervenția rapidă poate face diferența între viață și moarte.

”Intenționăm să facem și dializă, în curând. Printr-un contract de comodat, printr-un programul Acțiuni prioritare AP/ATI am reușit să luăm niște kituri de dializă și ne-au adus apratul în custodie. Urmează să facem un curs de perfecționare. Această dializă nu este o dializă clasică. Este ceea ce se cheamă hemodiafiltrare pentru pacienții critici, pentru o situație mai specială care să ne permită să depășim  momentul respectiv și să salvăm pacientul. În acest scop am luat în calcul ideea unui microanalizor pentru coagulare ținând cont că la un pacient dializat va trebui să urmărim coagularea din patru în patru ore”, a afirmat dr. Nicoleta Popescu, medic șef secție ATI.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.