Investiții de peste patru milioane de euro la Boghicea

de | 15/08/2016 | Rural

Comuna Boghicea beneficiează de asfalt pe mai toate drumurile comunale și stătești. Mare parte a investițiilor realizate în ultima perioadă reprezintă fonduri atrase de la București. Fosta administrație locală din Boghicea a depus, în 2015, la Ministerul Dezvoltării Regionale, un proiect prin care a solicitat asfaltarea a opt kilometri de drumuri comunale și sătești, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Acum, proiectul se implementează în cadrul comunei, iar lucrările sunt în derulare.

”Termenul de finalizare în ianuarie 2017. Deci mai am câteva luni la dispoziție pentru a termina obiectivul. Constructorul a spus că se încadrează, totul este în grafic. Este o invstiție în valoare de două milioane de euro, bani de la Guvernul României. Mai avem un proiect de apă și canal, în valoare de două milioane și jumătate de euro, acum suntem în implementarea lui. Avem proiectul tehnic, urmează să mai obținem niște avize, după care să-l scoatem la licitație”, a afirmat Mihai Cazamir, primarul comunei Boghicea.

Mihai Cazamir, primarul comunei Boghicea

Mihai Cazamir, primarul comunei Boghicea

Acum, în Boghicea, drumul neasfaltat este drumul județean DJ 207A, care trece prin satele comunei, spre județul Iași.  Aflat în vizită la școlile din zonă, președintele CJ Neamț a promis,  că va aloca bani pentur asfaltare drumului județean. Consiliul județean Neamț ar trebui să aloce fondurile necesare pentru asfaltarea a opt kilometri din drumul județean DJ 207A, drum ce acum este doar pietruit.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.