Politician nemțean, poză cu președintele parlamentului stând la coadă

de | 15/08/2016 | Național

Un tânăr politician nemțean dă un exemplu despre cum se comportă oamenii politici într-o altă țară europeană. Iulian Bulai, membru fondator PACT, s-a fotografiat cu președintele parlamentului norvegian, Ole Michael Thommessen. Cei doi stăteau la coadă, așteptându-și rândul pentru fi verificați de personalul de la pază înainte de a intra la un eveniment. Iulian Bulai a făcut o paralelă cu ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută, la Direcția de  Permise București, când președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a intrat în instituție pe ușa din spate, în timp ce la intrarea principală erau aproximativ 1.000 de persoane.

„Zilele acestea mă aflu în Arendal (Norvegia), unde pentru patru zile vor fi prezenți politicieni de top din țara scandinavă, reprezentanți ai societătii civile și reprezentanți ai sindicatelor din toată țara. Scopul întâlnirii este de a dezbate cele mai importante provocări ale tării și cele mai bune soluții pentru întreaga societate privind politici publice, mediu înconjurător, terorism… you name it. Stau la coadă pentru dezbaterea la care participă toți liderii partidelor de tineret. Cine stă la coadă în față mea? E președintele parlamentului norvegian, Ole Michael Thommessen, care așteaptă ca toată lumea. Și nu, nu este an electoral. Domnule Tăriceanu, coborâm și noi printre oameni?”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

După ce News.ro a scris despre modul în care al doilea om în stat, președintele Senatului, și-a înnoit permisul de conducere, mai multe instituții au anunțat că vor face verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat. În același timp a fost trimisă o plângere penală și la Direcția Națională  Anticorupție.

Iulian Bulai si presedintele parlamentului norvegian, Ole Michael ThommessenIulian Bulai, artist și publicist, are 28 de ani, este absolvent al Academiei Naționale de Arte Oslo, al Institutului de Diplomație Culturală din Berlin şi al Universitații din Siena, dar și a China Central Academy of Fine Arts Beijing. Este membru fondator PACT, partid înființat în aprilie 2016.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.