Corpul B al CNRV ne (mai) costă aproape 3.000.000 de lei

de | 18/08/2016 | Local

Corpul B al Colegiului Național ”Roman-Vodă” (CNRV) mai are nevoie de bani pentru a fi terminat. Este vorba de o sumă de 2.715.000 lei, bani ce trebuie acoperiți de beneficiar, adică de administrația locală. Această sumă reprezintă cheltuială neeligibilă, adică nu poate fi acoperită de fonduri europene.

Niciun leu cheltuit începând cu data de 1 ianuarie 2016 pentru lucrările de la Corpul B nu au putut fi decontate de la Uniunea Europeană. Pentru acest proiect, câștigat în 2014, termenul de finalizare a fost 31 decembrie 2015. Însă, pe parcursul lucrărilor, constructorii au descoperit fisuri în pereți, fisuri ce afectau structura de rezistență. Prin urmare, lucrările de reabilitare au fost oprite până la găsirea și implementarea soluției privind refacerea structurii de rezistență. Toate acestea au decalat cu aproape un an termenul de finalizare al întregului proiect și a presupus bani în plus alocați de labugetul local. În luna aprilie, Primăria a contractat un împrumut de 1.283.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de proiect.

Acum, Primăria cere votul Consiliului Local pentru cheltuirea celor aproape 3.000.000 de lei astfel încât Corpul B al CNRV să fie gata până cel târziu la 30.09.2016. Dacă termenul de execuie nu va fi respectat, Primăria Roman riscă să dea înapoi toți banii europeni pe care i-a primit, adică peste 2.400.000 de lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.