Birou Unic pentru oamenii de afaceri

de | 18/08/2016 | Județean

Consiliul Județean Neamț organizat joi, 18 august, o întâlnire cu instituțiile din județ care au atribuții de eliberare avizelor autorizațiilor. Președintele Arsene le-a cerut celor prezenți să vină cu propuneri și soluții pentru îmbunătățirea serviciilor oferite către populație.

Am organizat azi întâlnire deoarece, așa cum am spus-o discuțiile avute cu celelalte instituții din județ, vreau starea proiectelor din județul Neamț, situația în care ne aflăm la acest moment. Vreau să avem o colaborare cât mai bună, în interesul nemțenilor, deoarece toate proiectele pe care le realizăm sunt pentru aceștia, pentru a avea un trai mai bun. Un lucru vreau să vi-l spun de la început, și anume că voi fi atent ca termenele proiectelor desfășurate în județ să fie respectate cu sfințenie, pentru că nu îmi doresc amânări la proiecte de interes pentru județul Neamț. De asemeneaa, eliberarea avizelor și autorizațiilor joacă un rol cheie în tot acest angrenaj și sper ca din partea dumneavoastră să existe o deschidere pentru a avea o colaborare cât mai bună. Nu vreau scuze pentru a justifica amânări, vreau soluții și vreau măsuri concrete din partea dumneavoastră și a tuturor instituțiilor implicate în proiectele de dezvoltare, mai ales în perspectiva noului exercițiu financiar 2014-2020 al Uniunii Europene”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Una dintre deciziile luate în cadrul întâlnirii a fost înființarea unui Birou Unic, destinat special oamenilor de afaceri din Neamț, în cadrul căruia să fie oferite toate documentele și avizele necesare desfășurării activității. Astfel, Consiliul Judetean, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Neamț va începe demersurile pentru înființarea acestui Birou Unic, care să-i ajute pe oamenii de afaceri să obțină toate informațiile necesare direct de la reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care au legătură cu operatorii economici.

La discuțiile de joi au luat parte prefectul Niculina Dobrilă, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Mihai Apopii, reprezentanții instituțiilor deconcentrate din județ, primari și responsabili din compartimentele de urbanism ale orașelor și comunelor din Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.