Spațiu expozițional pentru tineri în Pietonal

de | 28/08/2016 | Local

Primăria Roman vrea sa dea viață Pietonalului și intenționează să concesioneze un spațiu pe care îl are în proprietate. Este vorba despre un spațiu de pe strada Ștefan cel Mare, blocul 3, parter 2, pe care administrația locală îl va scoate la licitație. Motivul pentru care suprafața de 75 de metri pătrați va fi concesionată este reliefată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre întocmit în acest sens.

Astfel, reprezentanții administrației locale susțin că, având o poziție centrală și pentru animarea vieții în Pietonalul Ștefan cel Mare, propun ca spațiul să capete o destinație care lipsește în zonă și care a fost sugerată de locatarii blocurilor perimetrale: o galerie de artă, care ar putea fi un spațiu expozițional permanent al tinerilor artiști din oraș și nu numai, al elevilor și studenților organizați în grupuri. Suprafata de 75 de metri patrati, compusă din două săli și grup sanitar, asigură, printr-o mobilare adecvată, posibilități de expunere pentru obiectele de artă sau orice alt tip de exponate. Închirierea se va face prin licitație publică pentru o perioadă de zece ani si, ținând cont de faptul că amenajările necesare vor avea costuri substanțiale și de durată, prețul de pornire a licitației va fi de de 0,80 de euro pentru un metru pătrat pe fiecare lună.

Proiectul de hotărâre va fi dezbătut de consilierii locali în ședința ordinară care va avea loc miercuri, 31 august.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

2 Comentarii

  1. Cetatean

    E plina „Groapa” de spatii comerciale goale care pot fi utilizate ca expozitie. Nu mai sufocati orasul cu tot felul de constructii in cele mai nepotrivite locuri.

    Răspuns
  2. C.Covrig

    Crearea unui spațiu expozițional în municipiul Roman ar fi un semnal
    al europenizării noastre. Aș atrage atenția „cetățenului”că nu a înțeles nimic din efortul de emanicpare a romașcanilor și nici nu știe nimic despre valorile și personalitățile care și-au avut sorgintea în urbea nostră… Felicitări inițiatorilor unui astfel de demers !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.