Câinele polițist Tey se „călugărește”

de | 30/08/2016 | Județean

După ce a picat testele de ”curaj” de la Centrul Chinologic de la Sibiu, câinele polițist Tey a găsit stăpâni iubitori. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne, pe pagina de Facebook.

Tey, cățelul polițist, și-a găsit stăpânul! Colegii noștri de la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț au primit o mulțime de cereri de adopție pe care le-au analizat cu toată responsabilitatea, urmărind în principal asigurarea condițiilor de îngrijire, dar și disponibilitatea de a gestiona un astfel de cățel crescut într-un regim special de dresaj. Tey va ajunge astăzi la Mânăstirea Corbii de Piatră, județul Argeș, unde este așteptat cu mare bucurie. Cu siguranță se va bucura de padocul special amenajat, de compania unui exemplar din aceeași rasă și de spațiul generos de joacă!”

În urmă cu o săptămână, Poliția Neamț a anunțat că vrea să dea un câine de patrulare/intervenție, pe motiv că este… prea fricos. Tey este un malinois belgian în vârstă de un an și două luni și avea nevoie să fie adoptat deoarece ”cu ocazia evaluării aptitudinilor pentru dresaj, Comisia de specialitate a Centrului Chinologic Sibiu a constatat la acest exemplar manifestari de frică accentuată a câinelui față de stimuli externi. În ceea ce privește reacția față de persoane ce se manifestă agresiv, câinele prezintă reacții evidente de retragere”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.