Elevii de 10, premiați de Guvern

de | 31/08/2016 | Județean

Guvernul României vrea să acorde premii elevilor care au luat nota zece la examenul de evaluare națională și la examenul de bacalaureat. Conform proiectului de hotărâre de Guvern discutat miercuri, fiecare elev va fi remunerat cu cel puțin 1.000 de lei pentru performanța sa.

Acordarea unor recompense materiale elevilor de nota 10 este o tradiție de mai mulți ani a Executivului. Anul acesta se dorește ca fiecare elev ce a luat nota maximă la evaluarea națională să primească un stimulent financiar în valoare de 1.000 de lei, iar fiecare elev care a trecut cu 10 de examenul maturității să primească câte 3.000 de lei. La nivelul județului Neamț, anul acesta vor fi doar trei eleve premiate: Miruna Mihaela Ignat, de la CNRV, care a obținut nota 10 la evaluare națională, și Laura Mihaela Gheoldan și Corina Hetea, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț, care au luat 10 la bacalaureat.

Sumele necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2016 Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Lista beneficiarilor stimulentelor financiare și modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului educației naționale și cercetării științifice.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.