„Tango, monsieur?” a impresionat la Fălticeni

de | 02/09/2016 | Local

La sfârșit de august, Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” a găzduit timp de cinci zile a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Creație și Interpretare „Grigore Vasiliu Birlic”, organizat de Asociația Fălticeni Cultural. Printre trupele de teatru invitate la eveniment a fost și trupa ”Dan Alecsandrescu” din Roman. Nu este singura invitație de acest tip pe care a primit-o teatrul de la Roman.

Ne-am prezentat cu piesa ”Tango, moniseur?” și am avut un real succes. A plăcut publicului din Fălticeni, a plăcut invitaților lor. Au avut invitați de onoare ca Ileana Popovici, Ovidiu Cuncea, Manuela Hărăbor. După noi au jucat cei de la București, ”Omul cu mârțoaga”, unde au jucat actori renumiți: Dan Tudor, Duban și mulți alții, care n-aș vrea să-i mai pomenesc pe toți acum, dar am fost foarte apreciați, iar noi mergem cu mare drag la acest festival de la Fălticeni, a fost deja a șasea ediție. Este un om cu un suflet mare acolo – părintele Mihăilă – care organizează acest festival și revenim cu mare drag. Este un nou sezon, este un început al festivalurilor de toamnă. Trupa de teatru ”Dan Alecsandrescu” mai trebuie să participe la festivalul ”Tanța și Costel” de la Medgidia, de pe data de 25-26 septembrie. Chiar miercuri am primit o invitație de la Casa de Cultură din Reghin. Pentru prima oară organizează un festival de teatru și s-au gândit să ne invite în perioada 29-31 octombrie dar, până atunci, mai avem o invitație, pe 9-11 septembrie, la Mediaș, iarăși pentru prima dată. Am mai fost invitați la acest festival și anul trecut, dar din păcate nu am putut merge, deorece finanțarea trupei de teatru este redusă, deci noi trebuie să alegem la ce festivaluri să mergem”, a afirmat Camelia Duca, managerul Trupei de teatru ”Dan Alecsandrescu”.

Între deplasări, actorii romașcani se pregătesc și pentru stagiunea de toamnă, care va începe în luna octombrie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.