Tichete de grădiniță pentru mai mulți copii

de | 02/09/2016 | Național

Mai mulți copii vor beneficia de stimulent financiar din partea Guvernului, dacă sunt trimiși la grădiniță. Guvernul a modificat și completat normele privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor proveniți din familii defavorizate și procedura de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniță.

Astfel, s-au eliminat restricțiile referitoare la vârsta participanților, care limitau accesul în program atât al copiilor sub vârsta de trei ani, cât și al celor peste șase ani care urmează această formă de învățământ, sau al copiilor cu dizabilități și/sau dificultăți de învățare care pot continua procesul educațional în învățământul preșcolar până la împlinirea vârstei de opt ani. În ceea ce privește condițiile de aplicare, actul normativ prevede extinderea perioadei de acordare a stimulentului educațional, incluzând perioada vacanțelor intra și inter semestriale și a zilelor libere legale, precum și intervalul “săptămânii altfel”.

În scopul clarificării unor aspecte reglementate insuficient până acum, hotărârea executivului conține și alte modificări. Cele mai importante sunt:

  • acordarea tichetelor de grădiniță se va realiza prin emiterea unei dispoziții scrise a primarului pentru toată perioada de acordare a acestui drept;
  • cererea de solicitare a stimulentului va putea fi depusă oricând, pe tot parcursul anului școlar;
  • cheltuielile cu tipărirea tichetelor sociale pentru grădiniță vor fi asigurate din bugetul local;
  • verificarea prezenței se va realiza inopinat de către conducătorul unității de învățământ și asistentul social sau de personalul desemnat din cadrul primăriei, o dată pe lună;
  • în cazul absențelor determinate de situații excepționale, cadrul didactic va analiza situația și va face propuneri justificate.

Pentru simplificarea procedurilor administrative, documentele necesare înscrierii în program nu vor mai fi prezentate în copie autentificată, ci în copie simplă.  Valoarea unui tichet este de 50 de lei pe lună, iar venitul maxim pe membru de familie trebuie sa fie de 283 de lei pentru a beneficia de acest stimulent.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.