Caravana TIFF poposește la Roman săptămâna viitoare

de | 06/09/2016 | Local

#CaravanaTIFF ajunge la Roman în perioada 13-14 septembrie. Proiectiile vor avea loc în Piața Roman Vodă, de la ora 21:00 și vor fi cu subtitrare în limba română. Filmele au fost alese de organizatori în mod special pentru copii și tineri, dat fiind faptul că luni, 12 septembrie, începe noul an școlar.

Marți, 13 septembrie, se va difuza filmul ”Aventurile lui Nelly”, iar miercuri, 14 septembrie, va fi proiectat filmul ”Profesorul de vioară”. Filmul de marți, ”Aventurile lui Nelly” este despre o tânără de 13 ani pentru care vacanţa de vară petrecută în România nu este tocmai ceea ce se poate numi o distracţie pe cinste. Ce nu ştie Nelly este că în România va avea parte de aventura vieţii. Un film în care răufăcătorii sunt nemţi, iar salvatorii români! ”Profesorul de vioară” spune povestea emoționantă a unui profesor care încearcă să schimbe destinele tinerilor din favela braziliană, învățându-i să cânte la vioară.

Evenimentul va fi gratuit pentru toți cei care vor dori să vină la film în aer liber.

Un proiect cu tradiție, inițiat pentru a suplini lipsa cinematografelor, Caravana Filmelor TIFF continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015. Din iulie până în septembrie 2016, pe un ecran gonflabil uriaș, în aer liber, spectatorii se vor delecta cu povești premiate în festivaluri și succese de casă din România, Ungaria, Franța, Germania, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Canada sau Brazilia. Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei”, se precizează în descrierea proiectului.

Caravana TIFF a mai fost o singură dată la Roman, în anul 2013.

Caravana TIFF 2016 Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.