Peste 8.000 de nemțeni au vrut pașaport

de | 06/09/2016 | Județean

Tot mai mulți nemeni pleacă peste hotare, în spații extracomunitare și tot mai mulți copii au nevoie de pașaport, încă de la vârste fragede, pentru a-și însoți părinții în călătorii. Acest lucrur reiese din analiza activităţii Serviciului public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor. Astfel, pentru perioada 1 iulie – 31 august au fost prognozate a fi soluţionate un număr de aproximativ 6.000 de cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare, dar numărul efectiv al acestor cereri s-a ridicat la un total de 8.189 (3.401 cereri în luna iulie şi 4.788 de cereri în luna august). În ultimii doiani, în aceeaşi perioadă, au fost depuse 6.227 cereri în anul 2015, respectiv 5.183 în anul 2014.

„Numărul solicitărilor a crescut cu 31,5% faţă de anul precedent şi cu 58% faţă de anul 2014, în condiţiile în care, cum am mai spus, resursele umane şi logistica noastră au rămas aceleaşi. Referitor la modalitatea de plată a taxelor aferente eliberării paşapoartelor s-a constatat că, după impactul major al schimbării generate de ordonanţa guvernului, modalitatea de plată on-line a devenit o alternativă. De altfel, noi am recomandat cetăţenilor să utilizeze toate cele şase mijloace de plată puse la dispoziţie de noul cadru legislativ”, a spus prefectul Niculina Dobrilă.

Pentru a soluționa toate cele aproape 8.200 de cereri, angajații Serviciului de eliberare a pașapoartelor au lucrat, în total, 538 de ore suplimentar, prin prelungirea programului de lucru la ghișee – începând cu data de 13 iulie până la data de 28 august (422 de ore suplimentare) -, desfăşurarea activităţii de soluţionare a cererilor şi rezolvarea unor probleme curente în zilele de sâmbătă şi duminică (116 ore), redistribuirea personalului pentru acoperirea activităţilor impuse de fluxul de emitere a paşapoartelor simple electronice şi temporare, replanificarea şi reducerea perioadei de concediu pentru angajaţii serviciului comunitar.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.