Când se vor termina lucrările pe Cuza-Vodă

de | 06/09/2016 | Local

Pe strada Cuza-Vodă vor fi lucrări în următoarea perioadă, iar cel mai mare disconfort se va simți din partea pietonilor, fiindcă intervențiile vor fi pe trotuare. Lucrările care se fac pe Cuza-Vodă se execută la comanda companiei E.ON. Mai exact, pe toată lungimea străzii se înlocuiește conducta de gaz, deoarece aceasta este veche și a ieșit din garanție.

E o investiție pe care tot am amânat-o și noi, nu le-am dat voie să facă, a fost perioada aceasta de august, concediile… A trebuit, până la urmă, să-i lăsăm să facă, pentru că, o dată că cei de la E.ON fac destul de rar investiții, dar e vorba și de siguranță. Noi am dat autorizație să se lucreze doar pe trotuare; partea carosabilă sperăm să nu fie afectată, pentru că toată autorizația este dată cu subtraversări”, a precizat city managerul Ovidiu Bojescu.

Termenul de execuție al lucrărilor este de până la sfârșitul acestui an. Lucrările vor costa aproximativ 700.000 de lei și vor consta în înlocuirea a doi kilometri de conductă de gaz pe strada Cuza-Vodă, câteva străzi adiacente, dar și înlocuirea branșamentelor.

Echipele de intervenție nu au voie să spargă asfaltul de pe strada Cuza-Vodă din cauză că șoseaua a fost aflatată abia de câțiva ani, prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.  Reprezentanții administrației publice locale au înștiințat companiile de utilități cu privire la investițiile din oraș, în speranța că se vor face mai multe lucrări în pararel, dar acest ucru nu a fost posibil întodeauna. O situație similară a fost pe artera Roman-Vest, atunci când conducta de gaz a fost schimbată pe bulevardul Nicolae Bălcescu după terminarea reabilitării șoselei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.