Mai este de semnat un act pentru sensul giratoriu Nord

de | 06/09/2016 | Local

Săptămâna aceasta se va semna ultimul document pentru sensul giratoriu din partea de nord a orașlui, o investiție despre care administrația locală vorbește deja de mai mulți ani și care a fost gândită să fluidizeze traficul, mai ales prin prisma investițiilor care vor urma să se deruleze în zonă, inclusiv funcționarea stațiilor de sortare și transfer a deșeurilor de pe strada Plopilor.

Chiar miercuri mă duc să semnez ultimul act și probabil lucrările vor începe, să sperăm, cât mai curând posibil. Noi sperăm în septembrie. Dacă depășim septembrie, deja avem o problemă. Pentru că, să faci sens giratoriu pe timp de iarnă, ținând cont că acolo vor fi niște drumuri ocolitoare cât se va lucra, va fi destul de dificil. Dar, să sperăm că în septembrie va începe. Miercuri mă duc la București să semnez ultimul act cu cei de la Petrom. Dacă nu încep lucrările în septembrie, se vor amâna până la primăvară”, a declarat Ovidiu Bojescu, administratorul public al municipiului Roman.

Acesta a precizat că administrația locală a făcut demersurile pentru ca finanțarea obiectivului să fie realizată cu bani de la Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Pentru această investiție a fost nevoie ca mai multe persoane fizice sau juridice să doneze, ori să vândă teren către administrația locală romașcană. O altă problemă a fost cu administrația de la Cordun, inițial stabilindu-se că Primăria Cordun va dona o parcelă Romanului, după care primarul de la acea vreme s-a răzgândit.

Firma care va executa realizarea sensului giratoriu de la ieșirea din Roman spre Iași și Suceava este Occidental Construct SRL. Valoarea investiției se ridică la 1.185.213,48 lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.