Sute de șoferi, amendați pentru viteză. Nu au scăpat nici alți participanți la trafic

de | 06/09/2016 | Județean

Sute de participanți la trafic au fost sancționați, la sfârșitul de săptămână trecut, de oamenii legii, în cadrul unei acțiuni în care au fost folosite inclusiv radarele neinscripționate ale Poliției. În total au fost aplicate 685 de amenzi, în valoare de 81.235 lei, dintre care 376 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost sancționați 58 de pietoni, 45 de bicicliști și 32 de căruțași. De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere (11 din cauza vitezei, trei din cauza depășirilor neregulamentare și două din cauza neopririi la semnal), au fost retrase cinci certificate de înmatriculare și au fost constatate trei infracțiuni la regimul circulației.

Unul dintre cei care s-a ales cu dosar penal este un adolescent de 16 ani. Acesta a fost surpins de oamenii legii pe raza comunei Sagna, conducând un scuter fără să dețină permis de conducere,  în condițiile în care legea, schimbată de mai mulți ani, cere permis de conducere pentru acest tip de vehicul.

În intervalul de timp în care polițiștii au stat cu ochii pe participanții la trafic nu s-au produs accidente de circulație mortale, însă au avut loc zece evenimente rutiere soldate cu patru persoane rănite grav și opt persoane rănite ușor. Cauzele producerii evenimentelor au fost reprezentate de adormire la volan (4), abateri bicicliști (2), abateri căruțași (1) și abateri pietoni (1). Dintre cele patru accidente produse în rândul pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor, în trei cazuri au fost înregistrate valori ridicate ale alcoolemiei.
Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.