O bucurie înainte de școală: excursie pentru 100 de copii defavorizați

de | 06/09/2016 | Județean

Sfârșitul vacanței a adus pentru 100 de copii defavorizați, beneficiari ai unui proiect implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, o excursie în Bucovina. Excursia a avut loc săptămâna trecută și au participat 100 dintre cei 150 de copii beneficiari ai proiectului, alegerea fiind făcută pe criterii de vârstă. Excursia a debutat cu o vizită la Muzeul Apelor din Fălticeni unde copiii au văzut cel mai detaliat glob pământesc din toată Europa de Est. Apoi, copiii au mers la Planetariul din Suceava, la Muzeul satului și la Cetatea de Scaun a Sucevei. ”Printre vizite, cei mici s-au relaxat și în parc, unde au luat masa și s-au dezmorțit pe tobogane și leagăne. Punctul culminat al zilei, cel mai așteptat de toți copiii, a fost însă vizita la Iulius Mall. Copiii au vizionat filmul de animație „Singuri Acasă“ 3D, imaginile tridimensionale și ochelarii care le-au fost oferiți la final drept suveniruri lăsându-i pe toți cu gura căscată. Seara, la întoarcerea acasă, bucuria unei zile perfecte se putea citi pe chipurile luminate ale copiilor, aceștia nemaiprididind să le povestească părinților toate experiențele trăite”, se arată îtr-un comunicat al SGASPC Neamț.

Proiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“ este implementat în localitățile Târgu Neamț, Răucești și Pipirig de DGASPC Neamț din 2015 și este finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO 10 – CORAI, program finanțat de Granturile SEE 2009-2014 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Beneficiari sunt 150 de copii și 180 de părinți, pentru primii asigurându-se, zilnic, activități tip „școala după școală“, „educație pentru sănătate“, o masă caldă, activități de recreere și petrecere a timpului liber iar adulților, consiliere și îndrumare. Toate aceste servicii au scopul prevenirii abandonului școlar sau familial, al îmbunătățirii frecvenței școlare și diversificării formelor de protecție socială pentru copil și familie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.