Piața de construcții ar putea readuce românii în țară

de | 08/09/2016 | Județean

Piața de construcții va deveni din ce în ce mai atractivă, iar ofertele din acest domeniu ar putea determina ca mulți români care lucrează în străinătate să dorească să se întoarcă acasă. Aprecierea aparține directorului Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț.

”Ofertele de muncă au început să fie tot mai atractive în domeniul construcțiilor, acolo unde un salariu depășește 2.000 de lei. Dacă oferta salarială depășește pragul psihologic de 500 de euro, cred că mulți din cei care lucrează în străinătate pe un  venit de 600-800 de euro se vor întoarce să lucreze acasă, pentru a fi alături de familie. Vor prefera să doarmă în patul lor pentru acești bani. Iar angajatorii sunt dispuși să plătească, fiindcă nu există forță de muncă”, a declarat Daniel Chirilă, directorul AJOFM Neamț.

Situația se prezintă cu totul diferit în industria confecțiilor. La acest moment există cerere din partea angajatorilor în domendiul confecțiilor; dar nu există doritori, din cauza salariilor mici.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.