Proiectil în gospodărie

de | 08/09/2016 | Rural

La aproape un secol de la al doilea război mondial, pământul încă mai păstrează dovezi ale trecutului. Marți dimineață, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț a fost anunţat, prin apel la 112, despre descoperirea unui element de muniție în localitatea Buruienești, comuna Doljești.

La locul intervenţiei s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu doi subofițeri și autospeciala pirotehnică, care au ridicat un proiectil perforant trasor calibru 57 de milimetri, în vederea depozitării și, ulterior, a distrugerii. Proiectilul a fost descoperit de către un localnic, pe timpul executării unor lucrări în gospodărie.

Echipa pirotehnică a verificat zona pe o suprafață de 25 de metri pătrați, utilizând detectorul de metale și nu a mai descoperit niciun element de muniție.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. observator

    70 de ani – aproape un secol (de la al doilea razboi mondial) !!! 70 aproape de 100!!! De unde şi până unde???!!!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.