Migrația, dăunătoare imunizării prin vaccinare

de | 09/09/2016 | Județean

Un medic de familie atrage atenția asupra unei situații despre care nu a vorbit nimeni, până acum, în mod oficial. Este vorba despre acei părinți care pleacă cu nou-născuții în străinătate, fără a ține cont despre faptul că un copil atât de mic nu are un sistem imunitar dezvoltat.

Este o problemă cu migrația. Vine mama și naște în țară, face vaccinul în maternitate și pe urmă pleacă în Italia la soț. Ia copilul de la noi și copilul nu  mai este vaccinat la două luni, la șase luni și la un an. Vine cu altceva făcut de acolo, dacă vine, în cel mai bun caz. Altă problemă: naște în străinătate și vine de acolo vaccinat; îl vaccinează acolo, vine aici, apucăm să îi facem o doză la două luni sau la patru luni, după care dispare iar cu copilul. Și sunăm în disperare pe bunici, pe vecini, facem un fel de poliție sătească ca să aducem mămica cu copilul să continuăm vaccinarea. Dacă nu îi facem toate dozele, spre exemplu, de hepatită B, dacă nu facem toate trei dozele, la intervalul stabilit, atunci noi nu vom obține o imunizare pentru virusul hepatitei B. Și de aceea în țară apar tot felul de boli care erau eradicate”, a afirmat Mirela Costin, medic de familie.

Vaccinarea copiilor a devenit o chestiune care s-a dezbătut intens la nivel național, după ce mai multe voci au acuzat că vaccinurile fac rău copiilor și îi îmbolnăvesc grav și iremediabil. De cealată parte, parlamentarii au inițiat un proiect de lege prin care vaccinarea să nu poată fi refuzată fără consecințe pentru părinți.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.